Tips innan fotograferingen!

Date - 2012/12/13 / Author - Redaktionen@Vigas / Category - Artiklar, Bröllopsfotograf Stockholm, Inspiration, Tips

Bröllop är en härlig händelse som man vill komma ihåg i form av vackra och traditionella eller ovanliga foton. Vi skulle vilja ge några tips till er som ska gifta er så att ni får det bästa resultatet från er bröllopsfotografering. Det är ju inte bara fotografens ansvar att ta bra bilder, ni kan hjälpa er fotograf att ta ännu mer lyckade bilder. Undrar ni hur? Vi kommer att svara på det här!

När ni har valt er fotograf så berätta gärna för honom eller henne exakt vad ni skulle vilja se för bilder, i vilken stil, i vilken ton osv. Tala om ni vill ha en klassisk, romantisk, dokumentär eller kanske blandad variant av fotografering. Ni kanske vill ha någonting ovanligt som till exempel att bada, ligga i rosenblad eller i sand. Fantasin har inga gränser! Ju mer exakt ni berättar om vad ni förväntar er desto större möjlighet för fotografen att förverkliga era idéer och önskemål och till slut få det absolut bästa resultatet.

För att se utmärkt ut på bild är det bra att vila ordentligt en-två dagar innan bröllopsdagen. Om ni är oroliga för att få påsar under ögonen så lägg en extra kudde under huvudet när ni sover och ta ett par använda tepåsar och lägg sedan på ögonlocken. Testa era skor i förväg så att ni känner er säkra. En sådan liten sak som oprövade skor kan ge besvär och förstöra er dag. I fall om ni har glasögon försök att välja linser istället, då kommer blixten inte synas i form av reflektioner på bilderna.
Försök att känna er fria och spänn inte er när ni står framför kameran. Bara le och tänk på att det är er stora dag som ni kommer att minnas hela livet. Om ni känner er nervösa och osäkra så finns det oftast en möjlighet att prova en extra variant som heter “lovestory” eller ”preshoot”, den typen av fotografering brukar man beställa innan sitt bröllop. Då träffar ni er fotograf, som kommer att hjälpa er att känna er säkrare framför kameran, som tar bilder på er och ni får se hur han eller hon jobbar, ni få en bra möjlighet att se om fotografens arbetssätt och att bildkvaliteten stämmer med era förväntningar.

Tillsammans med fotografen kan ni diskutera fram om ni vill ha accessoarer till ert speciella bröllopstema. Glöm inte andas under fotograferingen! Håll inte andan när fotografen ska ta en bild. Det ser onaturligt ut och ni kommer att se skrämda ut! Det är bara att vara precis som ni är, var naturliga. När det gäller sådana moment som till exempel ringbyte så försök att göra det långsamt så att er fotograf hinner att fånga de viktigaste momenten på bild.

Råd till brudgummen: Alla dörrar ska öppnas framför bruden, glöm inte att hjälpa bruden att gå ut ur bilen, gå ner för trappor osv. Det ser bra ut på bild och skyddar bruden från att falla.

Det är er bröllopsdag så andas lugnt, njut av situationen och var glada!
Detta är självklart inte alla tips som man kan ge till brudpar men det är någonting som man kan tänka på för att få det bästa resultatet från bröllopsfotograferingen!

Lycka till!

Etiketter: , , ,

Comments are closed.