Så löser ni en konflikt!

Date - 2013/01/05 / Author - Redaktionen@Vigas / Category - Artiklar, Inspiration, Tips

Tips om hur man undviker konflikter i relationen.

Ofta så förändras relationen efter smekmånaden och den euforiska känslan av kärlek täcks med vardags-problem och det får till följd att tillgivenheten för varandra försvagas. Vad är anledningen till detta? Det finns flera orsaker, bland annat: ingen av parterna vill låta den andre bestämma någonting, båda vill dominera och diktera förutsättningarna.

Det svåraste i relationen är att uppnå en balans mellan makarna och låta varandra bestämma ömsesidigt och lita på varandra.

Om det uppstår en spänning i relationen som kan leda till en konflikt har vi några tips på hur man kan undvika en otrevlig situation och hitta en lösning:

Sluta gå djupare in i konflikten, för att istället förlåta och gå vidare. Försök prata med varandra om roten till konflikten och ge förslag på en lösning. Gör något trevligt tillsammans, som båda gillar, som kan föra bort bådas tankar från konflikten.

Båda makarna ska försöka erkänna sina misstag, respektera och lyssna på varandra.

Kanske kan kvinnan sträva efter att ibland även klä sig lite finare  hemma och glädja sin man på det sättet. Det är självklart trevligt om mannen överaskar på samma sätt. Blommor är trevligt även spontant utan att det behöver finnas anledning till något speciellt firande.

Återuppliva gnistan ibland genom att göra romantiska saker tillsammans, till exempel en trevlig middag med hotellövernattning.

Kom ihåg att inte försöka uppfostra varandra på nytt, det leder aldrig till en bättre relation, snarare tvärtom. Var ärlig och håll inte er frustration inom er utan prata med er partner istället så slipper konflikten byggas på till bristningsgränsen.

Äktenskapet går ut på att man stöttar varandra i alla lägen, så lita, lyssna, anförtro och prata med varandra om ni känner att något är på väg åt fel håll!

Etiketter: , ,

Comments are closed.