Bröllopspresent

Date - 2013/04/11 / Author - Redaktionen@Vigas / Category - Artiklar, Billig bröllopsfotograf Stockholm, Bröllopsfotograf Stockholm, Prisvärd, Tips

Ni har nog tänkt när ni har fått ett inbjudan till bröllop: ”Vad ska jag ge för present?” Ingen lätt fråga. Man vill ju inte bara ge något bara för att ge. Eller hur?

Det viktigaste när man ska välja en present är att försöka tänka på vad paret skulle kunna önska sig. Det kan vara ganska smidigt att paret ordnar en önskelista så att gäster får möjlighet att välja vad de vill ge.

På det sättet kan man undvika pinsamma situationer när man får tillexempel dubbla te kokare, kaffemaskiner och dammsugare. Så klart är det enklaste sättet att ge presenten i form av pengar. Om man inte har någon fantasi är det den optimala lösningen, men samtidigt den tråkigaste varianten av alla!

Det är mycket trevligare att ge något ovanligt som brudparet kan få nytta av och bli väldigt glada av. Den här artikeln är mest för de som vill få inspirationshjälp och vill ge något annat än pengar i present. Så nu är det dags att fundera på både nackdelar och fördelar med olika typer av presenter man skulle kunna tänka sig. Kör igång!

-Nu är det väldigt populärt med olika typer av presentkort och upplevelsepaket, det kan vara allt möjligt från besök på restaurang till resor och snöskoweekend. Om paret tycker om att dansa så skulle det bli perfekt för dem att få ett presentkort till en danskurs.

-Bröllopsfotografering kan vara en trevlig present om brudparet inte beställt någon fotograf än. Då måste brudparet lita på er som ska göra ett sådant svårt val av en bra bröllopsfotograf.

-En bröllopsresa. Ofta har inte paret möjlighet att åka på bröllopsresan och ha en riktigt bra smekmånad direkt efter bröllopet. Vissa brudpar gör det några månader efter bröllopet men då känns det inte riktigt som en smekmånad, snarast som en ”vanlig” semesterresa. Ni som föräldrar till brudparet, tänk på att ni kan prata med alla gäster och samla pengar till resan i förväg. På bröllopsdagen kan man ge småpresenter som på något sätt är förknippade med resan, meningen är att paret ska bli distraherat. Och sen kan man genomföra en ceremoni där paret får en påse med pengar och ett certifikat där det står att de kan använda de insamlade pengarna enbart till bröllopsresan. Känns som en väldigt oförglömlig present!

Även om det är så att ni ger pengar som present, kombinera dem med en extra present såsom en karikatyr på brudparet,  ett kollage eller något annat roligt.
Om ni ger bara pengar så tänk på att det finns vissa etikettregler. Summan ska vara ganska betydande. Man bör inte ge en sådan present om det är ett äldre par som ska gifta sig, brudpar som är välbärgade eller om ni inte känner dem tillräckligt bra.
Om ni är säkra på att brudparet ”har allt” så är det aktuellt att göra en extra ovanlig present, någon antikvitet, en tavla eller ett djur. I fallet med djur ska man veta att de som ska få en sådan present verkligen blir glada.

Vilken variant ni ska välja får ni avgöra själva, men våra tips kan vara er till hjälp så ni enklare och snabbare kan välja en present som kommer glädja brudparet.

Etiketter: , , ,

Comments are closed.