Att digitalisera bröllopsbilderna

Date - 2014/02/20 / Author - Redaktionen@Vigas / Category - Artiklar, Bröllopsbilder, Bröllopsvideo

Digitalisera bröllopsbilder

Idag är det en självklarhet att både den som förevigar bröllopet med videokamera och med stillbildskamera gör det digitalt. Bilderna kan sedan redigeras för att passa perfekt till det collage eller den ram som man tänker använda för att lyfta fram fotot på väggen. Filmen kan redigeras med titlar, datum, musik och kapitel. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt att se den.

Men annat var det för bara 20 år sedan. Då var det analoga kameror som användes som därmed resulterade i analoga resultat. Den stora nackdelen idag är att många har material från sitt bröllop som de inte längre kan se. Diabilder som man måste ha en diaprojektor för att kunna se eller VHS-bandspelare för att se de klassiska videobanden.

Lösningen är att digitalisera dessa foton och filmer. Priset per film brukar ligga på mellan 150-300kr och då får man även med ett snyggt tryck på både DVD-skivan och fodralet. Att digitalisera Diabilder brukar däremot vara lite dyrare. Med priser på 2-5kr st drar det iväg om det är flera hundra bilder man har. I det fallet är det bättre att titta på bilderna först och välja ut vilka man vill spara. På så många år som de legat i askarna så kan det mycket väl vara en hel del som till och med förstörts.

Hur man gör spelar ingen roll. Det viktiga är i alla fall att man digitaliserar filmer och foton för att på så vis lättare kunna se dem och även lättare spara dem för framtiden.

Etiketter: , , ,

Comments are closed.